Workshop-uri shootLess

În 5 aprilie poți participa la unul dintre workshop-urile ținute de speakerii shootLess. Fiecare workshop va dura aproximativ 8 ore, începând de la 10 dimineața, în două sesiuni, cu pauză de prânz. Te poți înregistra la oricare dintre workshop-uri. Locurile sunt limitate, programul de workshop aparține în totalitate fiecărui speaker. Pentru detalii amănunțite poți întreba pe speakeri direct sau poți să ne scrii.

alege un workshop shootLess și învață să fii mai bun

Julius Paul speaker shootless 2020

JULIUS PAUL

 • Tema: POVESTEA – story pe Facebook, Instagram
 • Nr. participanți: 10
 • Preț: 300 LEI

Descriere: Marketing-ul online a trecut de faza “Dă click aici[…]” sau “Doar azi ai reducere de 90%”. În ziua de azi nu mai e suficient să sponsorizezi postări, pentru că se vor pierde în marele volum de informații de pe social media. Ca fotograf, ca să ajungi la clienții care te interesează, trebuie să creezi o poveste în jurul afacerii tale, unde să îmbini elemente ce țin de domeniul tău profesional, cu aspecte din viața personală. Pentru a strânge o cumunitate de potențiali clienți în jurul tău, trebuie să le livrezi zilnic conținut de calitate, unde factorul de publicitate să fie pe ultimul loc. Cel mai la îndemână, mai rapid și mai popular mijloc de a face asta este „POVESTEA” (STORY pe Facebook, Instagram). La workshop te voi învăța cum să faci story-uri calitative pe placul urmăritorilor tăi.

Vom fotografia un cuplu (interior și exterior) care vor face acțiuni ce vor constitui povestea noastră. Apoi vom edita rapid o selecție de fotografii în Lightroom și vom face cu ele colaje pentru story-uri pentru Instagram și Facebook.

daniel chindea shootless 2019

DANIEL CHINDEA

 • Tema: Amintiri oneste pentru oameni onești
 • Nr. participanți: maxim 20
 • Preț: 250 LEI

Nu-mi plac workshop-urile. Cred cu tărie că sunt puține workshop-uri utile și puțini participanți care vin cu adevărat să învețe ceva. Nu mă consider un bun “profesor” de fotografie și nici măcar un fotograf prea priceput. Dar cei de la shootLess au crezut că nu-i chiar așa și le-am făcut pe plac. Dacă vii la workshop-ul meu, înseamnă că ai curaj și prea multă încredere în mine. Iată ce-ți propun:

 • 3 ore de fotografie outdoor cu un cuplu (miri) cu zero artificii de “mare fotograf”. Nu vei vedea cadre spectaculoase. Nu vei învăța cum să creezi reflexii și nici cum vei produce poze wow. Nu cred în ele. Dar îți voi arăta cum se poate specula lumina naturală, cum se construiește o geometrie (compoziție) bună pentru a pune mirii în valoare, cum nu ar trebui căutate fundaluri mirifice în detrimentul mirilor. Îți voi arăta cum se poate creea bună-dispoziție și relaxare în relația cu cei fotografiați. Te voi sprijini să înțelegi că fotografia bună și de valoare pentru miri nu înseamnă kitsch după kitsch, ci amintiri oneste și desenate bine în cameră, cu momente fulgerătoare surprinse bine din punct de vedere vizual.
 • 1 oră de selecție a fotografiilor și finisare a lor minimală în Capture One. Nu cred că e nevoie de talent de photoshopist pentru a produce imagini sincere. Toată munca ar trebui să fie în capul tău înainte de declanșare. Calculatorul ajută la reglaje de culoare, mici decupaje, eventual un preset care să reliefeze mai bine contrastele, ușoare burn-dodge pentru a atrage atenția acolo unde ar trebui să fie: asupra mirilor
 • 2 oră de vorbit business și promovare. Nu voi veni în fața ta cu slideshow-uri inteligente, fraze sforăitoare sau rețete minune. Nu există drumuri identice în fotografia de nuntă. Vom discuta față în față ce merge și de ce, ce nu merge și de ce. Îți vei desena singurel drumul, pot doar să-ți confirm sau infirm anumite ipoteze. Restul e cancan
 • 2 ore de revizuire de portofolii, site, branding. Aici trebuie să ai curaj să te expui unei critici constructive și argumentate. Nu mă sfiesc să-ți spun că munca ta sucks, dar îți voi spune și de ce. Evident că totul e subiectiv și tu vei face în continuare exact cum te taie capul. Dar eu voi pleca cu o sumă modică de la tine în buzunarul meu și o voi cheltui cu mare drag.
Ți-am spus că nu-i un workshop minune și, probabil, vei regreta că ai participat. Dar cum 250 de lei nu-i o sumă mare și toată lumea merge la workshop-uri crezând că va deveni peste zi mai deștept și mai frumos, fă-ți curaj și înscrie-te. Cât de rău poate fi?!
Cine sunt eu? Un fotograf ca și tine, poate un pic mai frumușel, bântuit de ideea succesului în fotografia de nuntă încă de acum vreo 18 ani. Între timp mi-a trecut și nici prea mare succes n-am avut. Dar m-a zgândărit undeva să împărtășesc împreună cu alți fotografi de nuntă ceea ce am învățat de-a lungul timpului și am tot vorbit în fața lor timp de vreo 9 ani la shootLess, la convențiile WeddingStaff, la workshop-uri personale, în cartea project48, la Radio Pătrățele. Oi fi fost de vreun ajutor? Habar n-am, dar îmi place să cred că am pus o cărămidă la dezvoltarea unor fotografi de nuntă români. Poți vedea fotografiile mele absolut obișnuite la theSquare și noul proiect de editare pentru fotografi la _shmo. Te salut!
 
IOAN BRAGHESIU SPEAKER SHOOTLESS 2020

IOAN BRAGHESIU

 • Tema: Fotografia de produs pentru Ecommerce
 • Nr. participanți: nelimitat
 • Preț: 753 de lei (redus de la 953 lei, pentru Shootless)

Descriere:

Workflow de fotografiere si editare a produselor comercializate in platforme online , precum Amazon, Shopify, alte marketplace-uri sau magazine online. Prezentarea punctelor cheie, necesare fotografiilor, definite prin particularitatile unui magazin online sau marketplace. Investitii necesare pentru a fotografia produse ce se vand online. Strategie de marketing si vanzare adaptata fotografiei pentru Ecommerce.

CĂTĂLIN ANGHEL

 • Tema: Vrei sa vezi cum arată fotografiile tale in viziunea lui Catalin Anghel?
 • Nr. participanți: nelimitat
 • Preț: 300 de lei

Descriere:

Editare + critica fotografica: Critica fotografica: acest tool educațional nu e pentru oricine. 

Este destul de greu sa asculti păreri despre cum poți îmbunătăți o imagine, mai ales cand stii cata munca ai depus pentru a o realiza. Este frustrant sa stii ca o imagine pe care o credeai atât de bună, poate fi îmbunătățită. Este aproape imposibil sa iesi din zona ta de confort si sa accepti sfaturi despre o fotografie executată în condiții doar de tine știute. Este foarte dificil sa accepti ca acel „cadru perfect” nu este perfect.
Editare: workflow complet de editare cu fotografiile tale 
 
• Selecție
• Import
• Edit Lightroom
• Edit Nik Colection
• Edit Photoshop
• Export
 
Dacă ai trecut peste barierele ego-ului si vrei sa vezi cum arată fotografiile in tale in viziunea mea te astept sa te înscrii la workshop-ul de editare/critica fotografică trimitand 3 fotografii editate de tine la office@anghelbrothers.ro in format .dng

proiect sustinut de Radio Patratele și Revista Foto | fotografi de nuntă – hai să învățăm împreună | shoot less, art more | implementare web Bianca Ionel

Netopia plata online