Speakerii shootLess

shootLess nu e despre speakeri, despre oameni care le știu pe toate. Este o întâlnire în care tu ești pe primul loc, în prim-plan. Tot ce se va întâmpla pe scenă și în afara ei e gândit să-ți folosească la maxim. Toate prezentările (aproximativ 90 minute fiecare) sunt gândite să fie extrem de utile, în manieră pragmatică.

Am ales pentru tine vorbitori în care avem încredere. Oameni care vor ‘să dea’, pentru care nu există secrete. Până ne vedem la shootLess (și după aceea), folosește pagina de Facebook pentru a pune întrebări, pentru a afla răspunsuri despre speakeri, workshop-uri (detalii precise). Suntem toți aici pentru tine. Sau scrie-ne un mesaj.

Echipa shootLess de anul acesta reprezintă un mix de inovații. Am pus la cale o suită de teme de abordat, astfel încăt diversitatea să îți fie cu adevărat utilă. Desfășurarea fiecărei zile va fi descrisă în scurt timp pe pagina programului și locațiilor.

shootLess e despre tine, suntem oameni în primul rând și colegi de breaslă în al doilea rând

Banal sau genial în fotografia de nuntă

E loc pentru toată lumea pe scena fotografiei de nuntă. E loc de kitsch, de urât, de spectaculos, de wow. E loc de premianți și anonimi. E loc pentru mâzgâlituri fără sens și de artă fotografică. Totul e posibil și totul poate funcționa. Nu există rețete și nici miracole, nu-i rost de descurcăreală. Dacă există o constantă în tot ceea ce înseamnă succesul unora în fotografia de nuntă, aceea e definită de multă muncă. Dacă te duce capul peste medie și muncești suficient, vei avea un succes peste medie. Dacă ești foarte deștept și muncești suficient, vei fi sclipitor. Dacă ești prostuț și muncești suficient, vei fi banal dar tot vei avea clienți. Toate situațiile se vor regăsi în sală, la shootLess. Și niciuna nu-i mai prejos de cealaltă.
 
Mă voi strădui, pe parcursul prezenței mele pe scenă, să demontez toate miturile existente cu privire la fotografia de nuntă. Astfel încât să înțelegi că doar muncind poți avea un oarecare succes. Că succesul ți-l definești singur și nu ar trebui să te intereseze ce fac ceilalți. Voi trece prin toate aspectele fotografiei de nuntă în încercarea mea și-i posibil să nu să te ajute cu nimic. Sau poate o să te trezească la realitate.
Va fi un speach motivațional? Nu cred, ba dimpotrivă, e posibil să te demotiveze. Va fi un speach plin de informații utile? Nu. Merită să fii în sală? Eu cred că da, e călduț și ai în jur colegi de breaslă de la care poți învăța mult mai multe decât de la mine. Dar, dacă “ating” pe un singur participant din toată sala și-l aduc pe un drum sănătos în toată nebunia asta care se numește fotografie de nuntă, o să consider că am avut succes!
Hai salut și ne vedem în 2020!

Lui Julius Paul i-a marcat definitiv modul de a pune problema în fotografia de nuntă o replică dintr-un film celebru: „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”. El știe că oamenii adoră poveștile, mai ales cele spuse prin viu grai sau prin imagini sugestive. Ca fotograf, atunci când iei parte la momente unice din viața oamenilor, ai marea responsabilitate de a spune o poveste prin imagini în cel mai complex mod.  Chiar dacă există un talent nativ și multă muncă în spate, poate te-ai întrebat uneori de ce nu te găsesc mereu clienții pe care îi dorești. Cu siguranță există o problemă la marketingul pe care l-ai construit. Oamenii au învățat că un preț mic poate fi o capcană, că o reducere poate fi o disperare după clienți sau că produsele de lux au mereu o poveste puternică în spate. Într-o mare de fotografi de nuntă, trebuie să ieși în evidență. Dincolo de tehnică, tehnologie și stil, povestea este cea care va vinde serviciile tale!

Adrian și Irina Grabazei sunt o echipa soț și soție pasionați de fotografia de nuntă. 

Misiunea lor în ziua nunții este să obțină cel mai bun rezultat pentru miri. Nu intenționează să obținem premii ci mai degrabă își doresc ca fiecare experiență avută cu ei să însemne cea mai bună alegere pentru clienți.

Pentru Paul Budușan a face fotografii înseamnă a spune o poveste prin surprinderea momentelor unice.

Îi place să spună că merge la fiecare nuntă că un povestitor, povestind în imagini una dintre cele mai importante zile din viață unor oameni. Această înseamnă că este foarte dedicat și încercă să surprindă emoții și instantanee autentice și spontane. Una dintre cele mai mari satisfacții ale sale este să simtă că a capturat personalitatea și emoțiile subiecților săi.

Alex Păsărelu e tată de fată, soț și proprietar de Bichon. Din 2015 până în prezent se bucură de ani frumoși și plini de multe satsifacții în calitate de fotograf de nuntă. El o să ne povestească despre sacrificii în fotografia de nuntă, deși ne-a dezvăluit că soția lui ne-a putea spune mai multe la acest capitol.
E pasionat de fotografie, respiră fotografie, vorbește fotografie, transmite ceea vede prin fotografie.
După fetele lui (toate 3), fotografia de nuntă ocupa al 2-lea loc in sufletul său și o face cu pasiune si multa multa placere.

De ce o face? Pentru că tânjește să vadă doar dragoste în jurul său și iubește emoțiile pe care le surprinde în imagini.

„Fotografia e cel mai frumos mod de a învăța despre mine și despre ceilalți, despre lume, despre călătoria asta interesantă numită VIAȚĂ”, ne spune Tony Hampel, fotograf entuziasmat și pasionat de frumos.
Prima lui interacțiune cu arta a fost la 18 ani, din postura de bijutier, profesie căruia a dedicat 15 ani din viața sa. În 2014 a descoperit o nouă pasiune, fotografia, iar din 2017 a ales să practice fotografia de nuntă.
Soția lui, Aniela, l-a încurajat mereu și i-a spus „Îndrăznește să visezi și crede în tine. În ecuație mai intră și ceva muncă, și iată că materializam visuri!”. De aici și motto-ul dupa care se ghidează „Never give up on your dreams”.

Direct din Chișinău vine în inima Moldovei, la Iași, și Dorin Catrinescu fotograf al echipei ID-Brothers și speaker #Shootless2020.

De aproape 11 ani se simte onorat să captureze cele mai tari clipe din ziua unica a mirilor săi. E pasionat să fotografieze evenimente oriunde în lume, să cunoască oameni noi și să trăiască o viață fantastică.

Dragoş Luduşan e jumătate din echipa Be Light. A început să fotografieze din cauza unui bileţel anonim găsit la uşa unui colegiu din Kolding, Danemarca. Pe bileţel scria să își cumpăr un aparat foto şi să nu aibă aşteptări mici de la ce poate să facă Dumnezeu în viaţa sa. Împreună cu bileţelul erau şi 400 de euro cu care și-a cumpărat primul său aparat foto. De atunci este continuu fascinat de lumină şi de oameni, iar aşteptările i-au fost depăşite din nou şi din nou. La început a fost îndrăgostit de fotografia de street şi a lucrat ca fotoreporter pentru diferite publicaţii pentru mai bine de 4 ani. În ultimii 7 ani a avut ocazia să fotografieze nunţi prin toată România şi Europa, să călătorească în locuri incredibile şi să spună poveştile unor oameni care nu de puţine ori l-au surprins cu dragostea lor.

Viaţa lui  de fotograf a însemnat o continuă transformare. De la an la an a încercat să se autodepăşească, să se educe şi să evolueze.

Crede că înainte să fii fotograf de nuntă trebuie să fii fotograf şi înainte să fii fotograf, trebuie să fii om. Într-un mod oarecum ironic, pentru el esenţialul este invizibil, iar skill-urile cele mai importante ale unui fotograf nu sunt cunostinţele lui tehnice, de business şi nici măcar capacitatea lui de a realiza fotografii care au impact vizual.

Fotogafia ca Business
 
– Fotografia intre client si portofoliu
– Este necesara viziunea ce duce la obiective SMART ?
– Investitiile sunt o necesitate sau un lux?
– Munca in echipa (angajat, angajator sau colaborator )
– Fotografia comerciala, incotro ?
 

proiect sustinut de Radio Patratele și Revista Foto | fotografi de nuntă – hai să învățăm împreună | shoot less, art more | implementare web Bianca Ionel

Netopia plata online