Speakerii shootLess

shootLess nu e despre speakeri, despre oameni care le știu pe toate. Este o întâlnire în care tu ești pe primul loc, în prim-plan. Tot ce se va întâmpla pe scenă și în afara ei e gândit să-ți folosească la maxim. Toate prezentările (aproximativ 90 minute fiecare) sunt gândite să fie extrem de utile, în manieră pragmatică.

Am ales pentru tine vorbitori în care avem încredere. Oameni care vor ‘să dea’, pentru care nu există secrete. Până ne vedem la shootLess (și după aceea), folosește pagina de Facebook pentru a pune întrebări, pentru a afla răspunsuri despre speakeri, workshop-uri (detalii precise). Suntem toți aici pentru tine.

Echipa shootLess de anul acesta reprezintă un mix de inovații. Am pus la cale o suită de teme de abordat, astfel încăt diversitatea să îți fie cu adevărat utilă. Desfășurarea fiecărei zile va fi descrisă în scurt timp pe pagina programului și locațiilor.

shootLess e despre tine, suntem oameni în primul rând și colegi de breaslă în al doilea rând

Daimon Xanthopoulos ambasador Panasonic al produselor LUMIX a fotografiat în aproximativ 40 de țări din lume, a fost keynote speaker la peste 45 de conferințe și pe 3 aprilie vine la @, în inima Moldovei, la Iași. Portofoliul său impresionant a fost premiat la nivel internațional de nenumărate ori.

Daimon consideră fotografia un mod unic de a comunica pentru că îți permite să te concentrezi pe ce subiect îți dorești și îți permite să transmiți un mesaj fără a folosi un limbaj scris. În fiecare cadru pe care îl surprinde caută să existe un echilibru între impactul emoțional, calitatea artistică a fotografiei și conexiune cu omaenii pe care îi fotografiază.


Banal sau genial în fotografia de nuntă

E loc pentru toată lumea pe scena fotografiei de nuntă. E loc de kitsch, de urât, de spectaculos, de wow. E loc de premianți și anonimi. E loc pentru mâzgâlituri fără sens și de artă fotografică. Totul e posibil și totul poate funcționa. Nu există rețete și nici miracole, nu-i rost de descurcăreală. Dacă există o constantă în tot ceea ce înseamnă succesul unora în fotografia de nuntă, aceea e definită de multă muncă. Dacă te duce capul peste medie și muncești suficient, vei avea un succes peste medie. Dacă ești foarte deștept și muncești suficient, vei fi sclipitor. Dacă ești prostuț și muncești suficient, vei fi banal dar tot vei avea clienți. Toate situațiile se vor regăsi în sală, la shootLess. Și niciuna nu-i mai prejos de cealaltă.
 
Mă voi strădui, pe parcursul prezenței mele pe scenă, să demontez toate miturile existente cu privire la fotografia de nuntă. Astfel încât să înțelegi că doar muncind poți avea un oarecare succes. Că succesul ți-l definești singur și nu ar trebui să te intereseze ce fac ceilalți. Voi trece prin toate aspectele fotografiei de nuntă în încercarea mea și-i posibil să nu să te ajute cu nimic. Sau poate o să te trezească la realitate.
Va fi un speach motivațional? Nu cred, ba dimpotrivă, e posibil să te demotiveze. Va fi un speach plin de informații utile? Nu. Merită să fii în sală? Eu cred că da, e călduț și ai în jur colegi de breaslă de la care poți învăța mult mai multe decât de la mine. Dar, dacă “ating” pe un singur participant din toată sala și-l aduc pe un drum sănătos în toată nebunia asta care se numește fotografie de nuntă, o să consider că am avut succes!
Hai salut și ne vedem în 2021!

Lui Julius Paul i-a marcat definitiv modul de a pune problema în fotografia de nuntă o replică dintr-un film celebru: „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”. El știe că oamenii adoră poveștile, mai ales cele spuse prin viu grai sau prin imagini sugestive. Ca fotograf, atunci când iei parte la momente unice din viața oamenilor, ai marea responsabilitate de a spune o poveste prin imagini în cel mai complex mod.  Chiar dacă există un talent nativ și multă muncă în spate, poate te-ai întrebat uneori de ce nu te găsesc mereu clienții pe care îi dorești. Cu siguranță există o problemă la marketingul pe care l-ai construit. Oamenii au învățat că un preț mic poate fi o capcană, că o reducere poate fi o disperare după clienți sau că produsele de lux au mereu o poveste puternică în spate. Într-o mare de fotografi de nuntă, trebuie să ieși în evidență. Dincolo de tehnică, tehnologie și stil, povestea este cea care va vinde serviciile tale!

Adrian și Irina Grabazei sunt o echipa soț și soție pasionați de fotografia de nuntă. 

Misiunea lor în ziua nunții este să obțină cel mai bun rezultat pentru miri. Nu intenționează să obținem premii ci mai degrabă își doresc ca fiecare experiență avută cu ei să însemne cea mai bună alegere pentru clienți.

Pentru Paul Budușan a face fotografii înseamnă a spune o poveste prin surprinderea momentelor unice.

Îi place să spună că merge la fiecare nuntă că un povestitor, povestind în imagini una dintre cele mai importante zile din viață unor oameni. Această înseamnă că este foarte dedicat și încercă să surprindă emoții și instantanee autentice și spontane. Una dintre cele mai mari satisfacții ale sale este să simtă că a capturat personalitatea și emoțiile subiecților săi.

Alex Păsărelu e tată de fată, soț și proprietar de Bichon. Din 2015 până în prezent se bucură de ani frumoși și plini de multe satsifacții în calitate de fotograf de nuntă. El o să ne povestească despre sacrificii în fotografia de nuntă, deși ne-a dezvăluit că soția lui ne-a putea spune mai multe la acest capitol.
E pasionat de fotografie, respiră fotografie, vorbește fotografie, transmite ceea vede prin fotografie.
După fetele lui (toate 3), fotografia de nuntă ocupa al 2-lea loc in sufletul său și o face cu pasiune si multa multa placere.

De ce o face? Pentru că tânjește să vadă doar dragoste în jurul său și iubește emoțiile pe care le surprinde în imagini.

„Fotografia e cel mai frumos mod de a învăța despre mine și despre ceilalți, despre lume, despre călătoria asta interesantă numită VIAȚĂ”, ne spune Tony Hampel, fotograf entuziasmat și pasionat de frumos.
Prima lui interacțiune cu arta a fost la 18 ani, din postura de bijutier, profesie căruia a dedicat 15 ani din viața sa. În 2014 a descoperit o nouă pasiune, fotografia, iar din 2017 a ales să practice fotografia de nuntă.
Soția lui, Aniela, l-a încurajat mereu și i-a spus „Îndrăznește să visezi și crede în tine. În ecuație mai intră și ceva muncă, și iată că materializam visuri!”. De aici și motto-ul dupa care se ghidează „Never give up on your dreams”.

„Fotografii au super-puteri. Putem să oprim timpul, să îl punem în ramă și să îl păstrăm acolo pentru totdeauna. Un fotograf oferă oamenilor posibilitatea de a călători în timp. Ori de câte ori te uiți la o fotografie, poți să te întorci în timp și să retrăiești în acel moment. Creativitatea nu are limite!”

Catalin Anghel este un artist fotograf și foto-jurnalist profesionist de nunți, cu sediul în Timișoara, România. A găsit cel mai bun coechipier în persoana fratelui său, Adrian Anghel. Ei lucrează împreună, începând din 2014, într-un duo fotograf-videograf cunoscut sub numele de Anghel Brothers, creând amintiri minunate pentru cuplurile din întreaga lume. A pus bazele formării sale la Institutul de Fotografie din Dublin și și-a continuat educația prin intermediul mai multor cursuri și ateliere de lucru predate de nume grele din domeniul fotografiei și videografiei.

După ce s-a întors în țară în 2014, a simțit că locul de muncă din mass-media nu-i permitea să-și exprime pe deplin creativitatea, moment în care și-a lansat cariera independentă în fotografierea și filmarea de eveniment, fondând brandul propriu, Anghel Brothers, alături de Adrian. Cei doi artiști sunt foarte apreciați și respectați în comunitatea națională și internațională.

Anii de lucru ca jurnalist la televiziuni locale și naționale i-au modelat stilul fotografic. Lui Cătălin Anghel îi place să surprindă evenimentele într-un stil fotojurnalistic și folosește un stil strobist atunci când face fotografii de produs și de modă. Cătălin Anghel este câștigătorul a numeroase premii naționale și internaționale de la toate concursurile importante la care a participat, organizate de: Fearless Photographers, WPS, MyWed, YPWP, WedInspire, WeddCamp. El a fost publicat de două ori de National Geographic. Prima sa expoziție cu fotografie de nuntă (30 lucrări) a avut loc la Salina Turda.

Pe lângă faptul că este un artist realizat, Cătălin Anghel este de asemenea un promotor foarte activ al cauzelor sociale legate de comunitatea. În 2014, a organizat un proiect de fotografie numit Fotocultura care a evidențiat orașul său natal, Timișoara.

Direct din Chișinău vine în inima Moldovei, la Iași, și Dorin Catrinescu fotograf al echipei ID-Brothers și speaker #Shootless2020.

De aproape 11 ani se simte onorat să captureze cele mai tari clipe din ziua unica a mirilor săi. E pasionat să fotografieze evenimente oriunde în lume, să cunoască oameni noi și să trăiască o viață fantastică.

Dragoş Luduşan e jumătate din echipa Be Light. A început să fotografieze din cauza unui bileţel anonim găsit la uşa unui colegiu din Kolding, Danemarca. Pe bileţel scria să își cumpăr un aparat foto şi să nu aibă aşteptări mici de la ce poate să facă Dumnezeu în viaţa sa. Împreună cu bileţelul erau şi 400 de euro cu care și-a cumpărat primul său aparat foto. De atunci este continuu fascinat de lumină şi de oameni, iar aşteptările i-au fost depăşite din nou şi din nou. La început a fost îndrăgostit de fotografia de street şi a lucrat ca fotoreporter pentru diferite publicaţii pentru mai bine de 4 ani. În ultimii 7 ani a avut ocazia să fotografieze nunţi prin toată România şi Europa, să călătorească în locuri incredibile şi să spună poveştile unor oameni care nu de puţine ori l-au surprins cu dragostea lor.

Viaţa lui  de fotograf a însemnat o continuă transformare. De la an la an a încercat să se autodepăşească, să se educe şi să evolueze.

Crede că înainte să fii fotograf de nuntă trebuie să fii fotograf şi înainte să fii fotograf, trebuie să fii om. Într-un mod oarecum ironic, pentru el esenţialul este invizibil, iar skill-urile cele mai importante ale unui fotograf nu sunt cunostinţele lui tehnice, de business şi nici măcar capacitatea lui de a realiza fotografii care au impact vizual.

Alin Panaite, 𝗳𝗼𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟭𝟱 𝗮𝗻𝗶 pe care îl știi cu siguranță de la scoala Avatar și din turneul 𝗣𝗵𝗼𝘁𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮 𝘀𝘁𝗿ă𝗯𝗮𝘁𝗲 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗮. Alin are multe surprize pentru pasionații de fotografie de nuntă, portret și nud, așa că te așteaptă la 𝐁𝐫𝐚ș𝐨𝐯, 𝐩𝐞 𝟗-𝟏𝟏 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞.

În curând lansează și primul site de educație fotografică din România, la care se adaugă și 2 cursuri pe Udemy unul despre LightRoom, altul despre fotografia nud. Așadar, rămâi cu ochii pe ShootLess

Pentru Ovidiu Lesan 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐚 î𝐧𝐬𝐞𝐚𝐦𝐧ă 𝐯𝐢𝐚ță! Ne bucurăm să-l avem alături de noi la ShootLess 2021 pentru a ne oferi o direcție dacă rătăcim, o resuscitare dacă nu mai avem inspirație și curaj când frica pune stăpânire pe noi.

Fotogafia ca Business
 
– Fotografia intre client si portofoliu
– Este necesara viziunea ce duce la obiective SMART ?
– Investitiile sunt o necesitate sau un lux?
– Munca in echipa (angajat, angajator sau colaborator )
– Fotografia comerciala, incotro ?
 

Internetu noi îl vedem ca pe dansul informațiilor virtuale. Ei bine, dacă internetul este un dans, atunci înseamnă că online marketing-ul este nimic altceva decât coregrafia acestui dans.

De ce este nevoie de o coreografie? Pentru că ea este cea care menține atenția privitorului activă. Face dansatorii mai buni, le crește popularitatea, încrederea în ei și îi ajută să vândă toate biletele la show.

Cum începi o coreografie? Cum îți este mai comod: fie te lași purtat de muzică și improvizezi pe parcurs, fie începi cu pași mici, timizi și îți acorzi resursele financiare și temporale pentru a închega dansul, fie apelezi la un coregraf care să îți planifice fiecare pas, fiecare mișcare, astfel încât să ajungi acolo unde îți dorești, în cel mai scurt timp posibil.

 

Pe ce se bazează acești coregrafi ai internetului, pe care îi numim marketeri digitali? Ei bine, pe „prăjituri”! Prin intermediul cookies-urilor, o sursă nesfârșită de energie susținută constant de fiecare utilizator de internet, prin toate acțiunile sale: de la un simplu search, până la un like în social media, un produs vizionat pe un site de shopping online ori o ofertă de vacanță. Nu scapă nestudiate nici email-urile ori mesajele pe care ni le transmitem unii altora. Din ele sunt extrase cuvinte cheie pentru fiecare utilizator în parte, care ne definesc preferințele de consum. Stocate cu grijă în diverse baze de date, ele sunt apoi analizate, comparate și suprapuse astfel încât, în timpul navigării noastre pe internet, să ne fie „servite” numai acele reclame în targetul cărora ne regăsim. Iar omul a marcat astfel descoperirea uneltei aproape perfecte de a urmări mișcările și tendințele maselor.

Am zis „aproape perfectă” întrucât, până de curând, totul era bazat pe calcule și analiză exclusiv de date externe. Însă, ca să poți avea un marketing cât mai eficient și cu preconizări cât mai precise, ai nevoie să începi să cunoști omul pe interior: să îi simți emoțiile, să îi analizezi reacțiile. Practic, să îl transformi într-o „unealtă hăckuibilă”, cum zicea Yuval Noah Harari.

Iar tehnologia de ultimă generație exact asta a făcut. Prin inventarea ceasurilor inteligente care ne monitorizează fiecare bătaie de inimă și înregistrează fiecare tresărit pe care îl simțim atunci când citim un text ori urmărim o imagine – fie ea foto ori video; prin instalarea pe toate dispozitivele a opțiunii de recunoaștere facială, care ne urmărește în permanență atunci când navigăm pe internet – toate aceste informații sunt stocate și analizate în scopul descifrării gândurilor și a dorințelor fiecăruia dintre noi. Astfel, se pot face predicții în privința alegerilor și se pot manipula dorințe la niveluri pe care nu le credeam vreodată posibile.

Nici măcar cele mai celebre servicii de informații, deși își urmăreau subiecții 24 de ore din 24, 7 zile din 7, ascultau fiecare conversație pe care o purtau și îi monitorizau pe toți cei cu care intrau în contact – nu aveau cunoștințele biologice să înțeleagă ce se întâmplă în interiorul celui urmărit și nu aveau tehnologia necesară pentru a înțelege tot ceea ce pot guvernele și corporațiile din ziua de azi. Iar de abia acum, marketing-ul a devenit perfect.

Și acesta este rezultatul evoluției în bio și info tehnologie, care combinate dau utilizatorilor abilitatea de a crea algoritmi care ne pot înțelege de multe ori chiar mai bine decât o putem face noi înșine. Astfel, cei interesați reușesc să ne vândă orice – fie că vorbim de produse, servicii ori chiar politicieni sau programe politice. Iar viteza cu care aceste tehnologii evoluează crește de la an la an.

Ce înseamnă asta pentru tine ca antreprenor, ori pentru noi, ca specialiști în marketing? Că trebuie să ținem pasul. Să evoluăm zi după zi, să învățăm, să ne adaptăm la cerințele pieței aflate într-o continuă schimbare. Căci lumea este în permanentă evoluție, și noi odată cu ea.

proiect sustinut de Radio Patratele și Revista Foto | fotografi de nuntă – hai să învățăm împreună | shoot less, art more | implementare web Bianca Ionel

Netopia plata online