X
Acest site folosește cookies pentru funcționare. Navigând în continuare îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe!.

Salonul internațional de fotografie de nuntă shootLess

shootLess nu e un concurs de fotografie în care va câștiga spectaculosul. Nici un concurs de kitsch. În competiția shootLess vor învinge imaginile care pun preț pe amintire, pe moment, pe lumină utilă, pe compoziție. shootLess este despre sinceritate, trăiri și artă.

Intră în prima competiție menită să scoată la lumină fotograful din tine. Regulile de participare sunt stricte. Încălcarea regulilor care urmează va atrage depunctarea / descalificarea imaginilor înscrise de tine. Citește cu atenție paragrafele următoare, astfel încât să maximizezi șansa de a câștiga competiția,

Salonul International de Fotografie de Nuntă shootLess (prima ediție) este deschis tuturor fotografilor profesioniști și amatori, din toată lumea, fiind invitați să participe cu fotografie digitală sau digitalizată de nuntă, alb/negru sau color.

Tematica salonului

Singura temă a salonului este fotografia de nuntă. Imaginile participante trebuie create pe parcursul unei nunți reale, înainte de nuntă (sesiune de logodnă) sau după nuntă (sesiune foto).

Premii

Pentru întreaga competiție vor fi acordate:

Salonul se desfășoară potrivit normelor FIAP și AAFR. Artistul fotograf care a obținut cel mai mare scor între toate imaginile din competiție este declarat “cel mai bun autor” și numele lui va fi menționat în catalogul Salonului. În eventualitatea când vor fi 2 sau mai mulți participanți cu același scor, juriul va lua o decizie irevocabilă.

Toți participanții shootLess sunt premianți. Pentru că au investit timp, energie și bani pentru a se dezvolta ca fotografi de nuntă, ca oameni. La shootLess nu există învingători și învinși. De aceea, aplauzele noastre sunt îndreptate către toate colțurile sălii și către toate imaginile înscrise în competiție.

Dar, ca să fie interesant și motivant, am pregătit 'bunătăți' pentru toți participanții. Le găsiți în contul vostru shootLess, secțiunea 'utile'. Lista lor este în continuă completare.

Primii trei medaliați shootLess vor fi răsplătiți și cu premii consistente, ca o recunoaștere a efortului, pentru o gâdilare firească a orgoliului. Detalii în scurt timp.


1. Cerințe

Înscrierea imaginilor
Denumirea înscrierilor

Imaginile vor fi redenumite automat în urma upload-ului, fiind stocate cu un nume format din momentul (timestamp) upload-ului și o secvență aleatorie de numere și litere, fiind imposibil pentru oricine să facă legătura dintre denumirea imaginii și participanți. Exemplu de denumire: shootless-1508494197940-020c972d5c1f.jpg.

Imaginile pot fi adăugate în competiția shootLess folosind secțiunea aferentă contului tău shootLess.


2. Drepturi

Promovăm onestitatea. shootLess este despre a deveni cu toții mai buni, într-o direcție în care credem cu tărie: amintiri, omul este relevant, arta nu există fără sinceritate. În eventualitatea unor conflicte de drepturi de autor, vom lua în considerare doar partea care deține și fișierul RAW. Altfel vom descalifica imaginea ca fiind motiv de dispută.

Participând la competiția shootLess, îți exprimi acordul implicit ca imaginea / imaginile tale să fie tipărite în scop expozițional. Printul (nu imaginea) rămâne proprietatea shootLess și nu avem obligația de a-ți înmâna imaginea tipărită. Totodată, participarea la shootLess ne oferă dreptul de a folosi imaginea în promovarea shootLess, în mediile sociale online sau în print, făcând de fiecare dată mențiunea autorului (numele tău).

Înscrie-te la shootLess acum!

3. Derularea competiției

Orice fotograf poate participa la competiție. Nu doar cei care vin la întâlnirea shootLess.

Fiecare participant la competiție poate trimite un număr de maxim 10 imagini, folosind credite shootLess ce pot fi achiziționate din contul shootLess. Un credit acordă dreptul participării în competiție cu maxim 3 imagini. Două credite îți permit să participi cu maxim 10 imagini. Poți schimba, în perioada în care competiția e deschisă, oricare dintre imaginile trimise. În momentul închiderii competiției (perioadele sunt specificate mai jos) nu mai poți aduce modificări / adăugiri.

Calendarul shootLess

Rezultatele salonului vor fi publicate pe www.shootless.com și în social media.


4. Jurizarea

Jurații sunt aleși de către shootLess pentru a formula o opinie diversă cu privire la calitatea actului fotografic. Juriul cuprinde 3 persoane, conform normelor FIAP și AAFRO, 2 fotografi de nuntă (Marian Cristea și Daniel Chindea) și Louis Guermond (pseudonim Ellge, jurat de mulți ani în competițiile sub patronaj AAFRO și FIAP), plus un jurat de backup. Procesul de jurizare reprezintă notarea tuturor imaginilor înscrise în competiție cu note de la 1 la 10 pe următoarele caracteristici:

Fotografia de nuntă este subiectivă. Fiecare fotograf are dreptul de a se exprima în imagini așa cum simte și crede potrivit. Dar trebuie să te anunțăm că și noi suntem subiectivi. Competiția shootLess favorizează imaginile 'reale', netrucate, care înfățișează oameni, locuri, momente. Fiindcă suntem și noi fotografi și așa simțim că e bine.

Ca să fie evidentă subiectivitatea noastră, iată modul de calcul a scorului final. Nota de la caracteristica 1 (amintire) este înmulțită cu 1.2. Notele 2 (lumină) și 3 (compoziție) sunt înmulțite cu 1 iar nota a 4-a (noutate) este înmulțită cu 0.8. Scorurile rezultate sunt adunate și reprezintă scorul dat de un jurat. Notele tuturor juraților sunt apoi adunate pentru fiecare imagine și reprezintă scorul final al imaginii.

(amintire * 1.2 + lumină * 1 + compoziție * 1 + originalitate * 0.8) = scorul oferit de un jurat
| scor jurat 1 + scor jurat 2 + scor jurat 3 = scorul final al imaginii


5. Expoziție și vernisaj

Expoziția celor mai bune 20 de fotografii prezentate la shootLess va avea loc în perioada 13-20 Aprilie. Vernisajul expoziției va aduce alături juriul shootLess, fotografii participanți, oameni de cultură, presa și, sperăm noi, mulți prieteni. Vrem să câștigi competiția, dar vrem mai mult să fii acolo și să înveți de la toți ceilalți. Fiecare poate deveni o voce importantă în fotografia de nuntă.

Expoziția va fi într-un cadru elegant din centrul Sibiu, în sala de conferințe IBIS, cu o modalitate de prezentare unicat, astfel încât imaginile să fie puse în valoare.

Înscrie-te la shootLess acum!

6. Contribuția ta

shootLess este pus pe picioare de aceiași oameni care s-au ocupat de proiectul WeddingStaff: Daniel Chindea, Marius Agrigoroaei, Laurențiu Sălcăian.

Dacă vrei să ne critici, să ne sugerezi modificări sau, de ce nu, să ne lauzi eforturile, te rugăm să ne scrii un mesaj aici sau pe pagina de facebook shootLess.

Te așteptăm cu drag la shootLess!.